Γάμος στην Νεράιδα

          Η  Νεράιδα είναι ένα πανέμορφο τουριστικό χωριό του Δήμου  Σερβίων – Βελβεντού νομού Κοζάνης. Κτισμένη στην κορυφή του λόφου και ακριβώς επάνω από την Γέφυρα Σερβίων Νεράιδας ηγείται  του κέντρου της λίμνης Πολυφύτου. Η πλεονεκτικής της αυτή τοποθεσία αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου. Καθημερινά  σταθμεύουν τουριστικά λεωφορεία  με τουρίστες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

          Από την Νεράιδα ο επισκέπτης μένει ενθουσιασμένος, καθώς το υγρό και στερεό στοιχείο ξετυλίγονται μοναδικά  στα πόδια του και σε συνδυασμό με τα παιχνίδια της φύσης προσφέρουν  από κάθε γωνιά του χωριού μια μαγευτική εικόνα.  Η Λίμνη Πολυφύτου, η Γέφυρα Σερβίων Νεράιδας , τα Πιέρια Ορη και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα είναι μερικά χαρακτηριστικά  που συνθέτουν το φυσικό μαγευτικό τοπίο, το οποίο μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στην μνήμη του κάθε επισκέπτη.

          Ο κεντρικός δρόμος θα σας οδηγήσει στην εκκλησία του χωριού, στον  Αγιος Γεώργιος πολιούχο της Νεράιδας ,  ο οποίος  θα σας εντυπωσιάσει  από την μοναδικά διακοσμημένη και  αγιογραφημένη πρόσοψή της . Δεν είναι λίγοι οι θαυμαστές της, οι οποίοι  την  επιλέγουν  κάθε χρόνο, είτε προκειμένου να τελέσουν το μυστήριο του γάμου τους,  καθώς  όπως λένε τους φέρνει γούρι και ευτυχία στην ζωή τους, είτε προκειμένου να τελέσουν το μυστήριο της βάπτισης και να μοιραστούν εκεί  μαζί με συγγενείς και φίλους, εκτός από το ωραιότερο δώρο του Θεού, τον χώρο  που  βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία, το πάρκο της Νεράιδας.

          Το πάρκο της Νεράιδας αποτελεί επίσης αναπόσπαστο κομμάτι του φωτογραφικού άλμπουμ των νιόπαντρων  ζευγαριών αφού εκμεταλλευόμενοι το φόντο της Γέφυρας, της λίμνης και της μαγευτικής πανσελήνου που ανατέλλει από  την κορυφογραμμή των Πιερίων,  το τοπίο υπόσχεται μοναδικές αναμνηστικές φωτογραφίες

          Σήμερα ακόμη ένα ζευγάρι  επέλεξε να παντρευτεί στον Αγιο Γεώργιο της Νεράιδας, ο Κώστας και η Δέσποινα, από την Κοζάνη

          Τους ευχόμαστε να είναι ευτυχισμένοι και η Νεράιδα της Τύχης να τους συνοδεύει