Η Νεράιδα

          Η σημερινή μέρα φέρνει το νού μας τις ημέρες εκείνες του Απριλίου 1974, τότε που από το καλοκαίρι του 1973 η χούντα είχε κλέισει τις πόρτες του φράγματος με σκοπό να εξαναγκάσει τους κατοίκους της Νεράιδας να εγκαταλέιψουν τα σπίτια τους.
           Τελικά έξυπνη κίνηση της χούντας, χωρις να αποζημιώσει καμία οικογένεια, κατάφερε με την βία να εγκαταλείψουν οι Νεραϊδιώτες τα σπίτια τους.
           Οταν το νερό έφθασε στα τελευταία σπίτια στα τέλη Απριλίου 1974, προκειμένου να μην πνιγεί, αποχωρούσε και ο τελευταίος κάτοικος της Νεράιδας Ηλίας Ηλιόπουλος.
           Το δράμα των Νεραιδιωτών συνεχίστηκε, έπρεπε να ξαναφτιάξουν την ζωή τους από την αρχή, δεν μπορούσαν όμως να φύγουν μακριά, έπρεπε να βρεθεί ένα μέρος σίγουρο και κοντά, εκεί που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, χάρηκαν και λυπήθηκαν.
           Με επιμονή, χωρίς να χάνουν το κουράγιο τους και με σκληρή δουλιά, άρχισαν να κτίζουν τα πρώτα σπίτια, λίγους μήνες μετά στο λόφο της Νέας Νεράιδας.
           43 χρόνια πέρασαν από τότε, κατάφεραν να ξανακτίσουν ένα πανέμορφο χωριό, που σήμερα δέχεται χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο.

Περισσότερα για την Νεράιδα