Νεράιδα Δήμου Σερβίων Βελβεντού

Δημοσίευμα της σελίδας στο Facebook  «Κοζάνη – Kozani»

Νεράιδα Κοζάνης
          Η Νεράιδα είναι ένα πανέμορφο τουριστικό χωριό του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού νομού Κοζάνης. Κτισμένη στην κορυφή του λόφου και ακριβώς επάνω από την Γέφυρα Σερβίων ηγείται του κέντρου της λίμνης Πολυφύτου.

          Η πλεονεκτικής της αυτή τοποθεσία αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου. Καθημερινά σταθμεύουν τουριστικά λεωφορεία με τουρίστες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

          Από την Νεράιδα ο επισκέπτης μένει ενθουσιασμένος, καθώς το υγρό και στερεό στοιχείο ξετυλίγονται μοναδικά στα πόδια του και σε συνδυασμό με τα παιχνίδια της φύσης προσφέρουν από κάθε γωνιά του χωριού μια μαγευτική εικόνα.

          Η Λίμνη Πολυφύτου, η Γέφυρα Σερβίων – Νεράιδας , τα Πιέρια Ορη και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα είναι μερικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν το φυσικό μαγευτικό τοπίο, το οποίο μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στην μνήμη του κάθε επισκέπτη.

          Οι Ταβέρνες, οι Καφετέριες και τα Ξενοδοχεία που λειτουργούν περιμετρικά της Νεράιδας είναι οικογενειακές selidakozani1επιχειρήσεις και φημίζονται για το υψηλό αίσθημα φιλοξενίας και το μεράκι στην εργασία τους. Τα αγνά και ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιούν, η καλή και ποιοτική μουσική σε συνδυασμό με την μαγευτική θέα ανταμείβουν τον κάθε επισκέπτη, αφήνοντάς του τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δραστηριότητες
Ψάρεμα στην λίμνη και Διαγωνισμός ψαρέματος, Αγώνες κολυμβητικοί ο διάπλους της λίμνης, Σκι και κωπηλασία στην λίμνη με Πανευρωπαϊκούς και Πανελλαδικούς Αγώνες.
Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου.
Εκδηλώσεις

Φανός τις Απόκριες, καρναβάλι Σερβίων, Πλατανορέμματος , Καρναβάλι Κοζάνης, Φάτνη τα Χριστούγεννα, καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νεράιδας και κάθε πενταετία Αντάμωμα Νεραϊδιωτών.
Εκδρομές
Εχοντας σαν κέντρο την Νεράιδα και διαμένοντας σ΄ αυτήν, μπορείτε να οργανώσετε ημερήσιες αποδράσεις σε όλα τα τουριστικά σημεία του Δήμου Σερβίων Βελβεντού.
Μπορείτε να επισκεφτείτε: στο Βελβεντό το πανέμορφο φυσικού κάλους Σκεπασμένο με τους καταρράκτες και τα 70 εξωκλήσια ,στα Σέρβια τα Βυζαντινά Κάστρα και το φαράγγι με τις μορφές των βράχων, στο Μικρόβαλτο τα μοναδικά παγκοσμίως Μπουχάρια και Νοχτάρια (Κλικ εδώ), τον αρχαιολογικό χώρο της Αιανής, το εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης και το Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο της ΔΕΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ.
Πως θα έρθετε
Η Νεράιδα βρίσκετε στο κέντρο του Δήμου Σερβίων Βελβεντού και όχι μακριά από την Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.
Αποστάσεις:
Από τα Σέρβια μόλις 6 χλμ 5 λεπτά της ώρας
Από Βελβεντό 9 χλμ 14 λεπτά της ώρας
Από Κοζάνη 16 χλμ 12 λεπτά της ώρας
Από Θεσσαλονίκη (Λευκό Πύργο) 138 χλμ 1 ώρα 20 λεπτά της ώρας
Από Αθήνα (Ομόνοια) 458 χλμ 5 ώρες