Η ΝΕΡΑΪΔΑ

Η Νεράιδα κοιτά από ψηλά όλη την λεκάνη της λίμνης Πολυφύτου. Δεσπόζει κυριολεκτικά ως η μοναδική «νεράιδα» της περιοχής!

          Είναι ένα πανέμορφο τουριστικό χωριό του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στο νομό Κοζάνης. Κτισμένη στην κορυφή του λόφου και ακριβώς επάνω από την Γέφυρα Σερβίων – Νεράιδας ηγείται του κέντρου της λίμνης Πολυφύτου. Η πλεονεκτικής της αυτή τοποθεσία αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου.

          Από την Νεράιδα ο επισκέπτης μένει ενθουσιασμένος, καθώς το υγρό και στερεό στοιχείο ξετυλίγονται μοναδικά στα πόδια του και σε συνδυασμό με τα παιχνίδια της φύσης προσφέρουν από κάθε γωνιά του χωριού μια μαγευτική εικόνα.

          Η Λίμνη Πολυφύτου (περισσότερα Εδώ), η Γέφυρα Σερβίων – Νεράιδας (περισσότερα Εδώ), τα Πιέρια Όρη και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα είναι μερικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν το φυσικό μαγευτικό τοπίο, το οποίο μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στην μνήμη του κάθε επισκέπτη.

          Οι ταβέρνες, τα cafè (Διασκέδασε) και τα ξενοδοχεία (Μείνε) που λειτουργούν περιμετρικά της Νεράιδας είναι οικογενειακές επιχειρήσεις και φημίζονται για το υψηλό αίσθημα φιλοξενίας και το μεράκι τους. Τα αγνά και ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιούν, η καλή και ποιοτική μουσική σε συνδυασμό με την μαγευτική θέα ανταμείβουν τον κάθε επισκέπτη, αφήνοντάς του τις καλύτερες εντυπώσεις.