blog

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου με καταγωγή από την Νεράιδα “σαμποτάρει” την αναπτυξιακή πορεία της Νεράιδας.

       Στις 30/12/2015 ανατέθηκε στην ΑΝΚΟ η μελέτη της Οικιστικής Αναβάθμισης της Νεράιδας.
Στις 5/4/2017 ολοκληρώθηκε η μελέτη και έγινε λεπτομερή παρουσίαση στα γραφεία της ΑΝΚΟ παρουσία της επιτροπής παρακολούθησης , η οποία αποτελείτο εκ μέρους του Δήμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος Νεράιδας Ξενοφών Βαΐζογλου και εκ μέρους της ΑΝΚΟ κ. Ιωάννης Γκίνας.
Ουδεμία αντίδραση ή έστω κάποια παρατήρηση υπήρξε, υπογράφηκε και συμφωνήθηκε μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η αποδοχή της πρότασης.
      Στα πλαίσια της διαβούλευσης η μελέτη έγινε αποδεκτή με ομοφωνία από τους κατοίκους σε Γενική Συνέλευση.
Σε ανάλογη συζήτηση με όλους τους επιχειρηματίες εκφράσθηκε μόνον από έναν η επιφύλαξη σχετικά με την πρόταση της δημιουργίας κόμβου στην είσοδο Νεράιδας, για την αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών, λόγω της αφαίρεσης τεσσάρων θέσεων στάθμευσης.
Σημειώνω στην συνάντηση με τους επιχειρηματίες καλέστηκε ως επιχειρηματίας και ο Πρόεδρος του Δ/Σ κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, αλλά δεν ήρθε.
Στις αρχές του Ιουνίου γίνεται παράσταση στον Δήμαρχο και του ζητείται να βοηθήσει στην ψήφιση της αποδοχής της μελέτης.
Επειδή παρατηρήθηκε αδικαιολόγητη καθυστέρηση, στις 26/6/2017 ζητείται από τον Πρόεδρο του Δ/Σ κ. Σταύρο Παπαδόπουλο με επιστολή, να θέση το θέμα της αποδοχής της μελέτης εκτός της Ημερήσιας Διάταξης, αρνείται δικαιολογημένα, διότι δεν παρευρίσκοντο για την παρουσίαση εκπρόσωποι της ΑΝΚΟ και δίνει την πρώτη του υπόσχεση για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί ως τακτικό θέμα, καλώντας τους εκπροσώπους της ΑΝΚΟ.
Περνά ο Ιούνιος, περνά ο Ιούλιος και στα τέλη Αυγούστου στο Δημοτικό Συμβούλιο διαξιολογείται για την καθυστέρηση, επικαλούμενος τα μπάνια των εκπροσώπων της ΑΝΚΟ και δίνει νέα υπόσχεση για το Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου.
Παρά τις πιέσεις τις δικές μου, της Αντιπολίτευσης και ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων αρνείται πεισματικά να το θέσει ως θέμα, υποσχόμενος πάντοτε με διάφορες δικαιολογίες για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τέλος στις 12 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Συμβούλιο μη μπορώντας να αποφύγει την συζήτηση, πολεμά λυσσαλέα την πρόταση και φυσικά απορρίπτεται.
Με την ελπίδα της επαναφοράς της συζήτησης γίνονται κάποιες συναντήσεις με τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, με Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους και της συγχωριανής μου Δημοτικό Σύμβουλο, προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις και να βρεθεί κάποια λύση για την ψήφιση.
Δυστυχώς φθάσαμε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο 31 Μαΐου 2018, οπού ακολούθησε την ίδια τακτική λυσσαλέας αντιπαράθεσης και αναβολή γιατί άκουσον άκουσον δεν παρευρίσκοντο οι καταστηματάρχες.
Ερωτώ γιατί δεν μου δόθηκε ο λόγος για να εκφράσω την άποψη των καταστηματαρχών και να επιδώσω την υπεύθυνη δήλωσή τους με την υπογραφή τους;
Γιατί στην συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου σε άλλα θέματα παρακαλούσε να μιλήσουν οι Πρόεδροι και πολίτες του Δήμου, ενώ σε εμένα αρνείτο με επιμονή, “κάτσε κάτω, δεν έχεις το λόγο”;
Δημόσιο κάλεσμα προς τους Δημοτικούς Συμβούλους
      Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχετε εκλεγεί για να φέρεται τον Δήμο σε μια τροχιά ανάπτυξης και να δουν οι πολίτες του Δήμου μας την ευημερία, την πρόοδο και την προκοπή.
      Σας παρουσιάζεται μία πρόταση, η οποία θα δώσει πνοή ανάπτυξης σε ένα ταλαιπωρημένο τουριστικό χωριό του Δήμου μας.
      Η Νεράιδα είναι στα χέρια σας.
      Μην της κόβεται τα φτερά.
      Δώστε της την ευκαιρία να αναπτυχθεί, να γίνει ένα πανέμορφο τουριστικό χωριό, για το οποίο είμαι βέβαιος πως θα είστε και εσείς οι ίδιοι υπερήφανοι, αφού συμβάλλατε γιαυτό.

Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράιδας

Μια συνεργασία γεννιέται. Νεράιδα – Ε.Κ. Φλώρινας

      Στα πλαίσια της συνεργασίας της Τοπικής μας Κοινότητας με το Εργαστηριακό Κέντρο Φλώρινας , προτάθηκε για την νέα σχολική χρονιά, η μελέτη και κατασκευή Μακέτας της παλιάς Νεράιδας, του Αλιάκμονα και της παλιάς γέφυρας.
       Κατά την επίσκεψή μου στην έκθεση, που έγινε στην ΠΕ Φλώρινας, με εντυπωσίασε η ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ μόρφωση στην θεωρία και πράξη, η οποία παρέχεται στους μαθητές των τμημάτων του Εργαστηριακού Κέντρου Φλώρινας.
       Εξαιρετική παρουσίαση στην έκθεση είχε το τμήμα Δομικών Εργων με την μακέτα της γέφυρας του Ρίο Αντίρριο, η οποία κατασκεύασθηκε με συνεργασία του 1ου ΕΠΑΛ και Εσπερινού ΕΠΑΛ, εντυπωσιακές οι αναλογίες και οι λεπτομέρειες.
       Πολλά Συγχαρητήρια!!!!!!!!!
       Ευχαριστώ από καρδιάς την Διευθύντρια κα Ευγενία Μαρνέρη και τις καθηγήτριες κα Αννα Μάντζου και κα Δανάη Τοπάλη και καθηγητή κ. Μιχάλη Σταθόπουλο, για την θερμή υποδοχή, ξενάγηση και αποδοχή της πρότασης της Μακέτας Νεράιδας.

Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράιδας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

 

 

 

 

Νεράιδα: Βλέπω, θυμάμαι, δεν ξεχνώ και συγκινούμαι

       Αναμνήσεις που ζωντανεύουν μέσα από παλιές φωτογραφίες και ξεδιπλώνουν τη ζωή και την πορεία ενός μικρού χωριού.
       Μοναδική η ιστορία του.
       Τρίτη μετεγκατάσταση του χωριού, όσα με κόπους και θυσίες έστησαν, ήρθε το 1974 και τα έπνιξε, τα πήρε στο βυθό της η λίμνη.
       Οι κάτοικοι της Νεράιδας σκόρπισαν, αφού δεν υπήρξε καμία μέριμνα από το κράτος, για την αποκατάστασή τους.
       Τους είπαν “μαζέψετα και φύγετε, αλλιώς θα σας πνίξουμε”, το είπαν και το έκαναν ( συνεντεύξεις των κατοίκων τα Χριστούγεννα του 1973 στην Ακρόπολη και στον Ταχυδρόμο).
       Οι λίγοι που έμειναν, σκαρφάλωσαν στο λόφο και σπάνε τα βράχια, για να χτίσουν τα σπίτια τους. Μόνοι τους στο έλεος του θεού. (θα δείτε φωτογραφίες στην έκθεση)
       Ετσι γεννιέται σιγά – σιγά η Νέα Νεράιδα
       Από αυτό το σημείο, σχεδόν καθημερινά βυθίζουν το βλέμμα τους, μέσα στα νερά της λίμνης και αναζητούν την Νεράιδα τους, την γη που γεννήθηκαν, κάθε γωνιά που έκλαψε, αλλά και χάρηκε.
       Εχω λάβει φωτογραφίες από Αυστραλία, Αμερική, Γερμανία, Βέλγιο, όπου μετανάστευσαν πολλοί, καθώς από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη, Πλατύ, και Μακροχώρι.
       Μεγάλη η βοήθεια των εδώ συγχωριανών μου.
       Μέσα από τις φωτογραφίες ξεδιπλώνεται όλη μας η ζωή πριν από τον πνιγμό, στα χωράφια, στο καφενείο, στο σχολείο, στους γάμους, στο ψάρεμα, τις πρωτομαγιές δίπλα στο ποτάμι, στο κτίσιμο των δύο γεφυρών της παλιά και της νέας, καθώς και τα πρώτα χρόνια της μετεγκατάστασης.
       Η Εκθεση των φωτογραφιών φιλοξενείται σε ένα πανέμορφο χώρο του κτηρίου, που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Νεράιδας και θα παραμένει μόνιμα ανοιχτή για τους επισκέπτες.
       Ευχαριστώ τον επίτροπο της εκκλησίας κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο , που μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο, την Εθελοντική Κίνηση Γυναικών Νεράιδας και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς κ. Φώτη Ζυγούρη, για την προμήθεια των πάνελ.

Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράιδας

Μερικά από τα σχόλια των επισκεπτών

Πρόσκληση εορταρμός και εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας

mia_foto_mia_istoria      Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Γεωργίου, εορτάζει ο Προστάτης και Πολιούχος της Κοινότητάς μας.
      Σας προσκαλούμαι να παρευρεθείτε στην εορταστική θεία λειτουργία και στα εγκαίνια της εκθέσεως φωτογραφίας με τίτλο “Μία φωτό Μία ιστορία”.
      Πρόγραμμα της ημέρας:
08:00 Εορταστική θεία λειτουργία
10:00 Κεράσματα – Παραδοσιακοί χοροί με το ΚΑΠΗ Πλατανορέματος
12:00 Εγκαίνια Εκθέσεως φωτογραφίας “Μία φωτό Μία ιστορία”
      Η έκθεση φωτογραφίας βρίσκεται στην μικρή αίθουσα του κτηρίου δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, περιλαμβάνει φωτογραφίες από την παλιά και νέα Νεράιδα, την παλιά Αγία Βαρβάρα, της ζωής των κατοίκων στην παλιά Νεράιδα, την παλιά γέφυρα, την κατασκευή της νέας γέφυρας Σερβίων Νεράιδας και δημοσιεύματα εφημερίδων με τις συνεντεύξεις των κατοίκων κατά την περίοδο της μετεγκατάστασης.
      Διοργανωτές είναι η Τοπική Κοινότητα και η Εθελοντική Κίνηση Γυναικών Νεράιδας.

Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράιδας

 

Νεράιδα: Διαγωνισμός τσουγκρίσματος αυγών

      Σας προσκαλούμε την Τρίτη 10 Απριλίου 2018 και ώρα 16:00 στο Πάρκο Νεράιδας.
      Θα διεξαχθεί διαγωνισμός τσουγκρίσματος αυγών, με έπαθλο και πολλά άλλα έκπληξη, για τους νικητές και για τους παρευρισκόμενους.
      Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν το μέγιστο 20 αυγά άβαφα.
      Τριμερείς επιτροπή θα επιβλέπει τους κανόνες διεξαγωγής του διαγωνισμού.
      Χορηγοί του διαγωνισμού είναι όλα τα καταστήματα της Νεράιδας.
      Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε συνεργασία της Εθελοντικής Κίνησης Γυναικών Νεράιδας και της Τοπικής Κοινότητας.
      Οσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν στο τηλέφωνο 6972332208 (Ξενοφών Βαΐζογλου)

     Καλό Πάσχα – Καλή Ανάσταση

Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράιδας

Νεράιδα: Ηρθε……

      Με άκρα μυστικότητα κατέφθασε στο λιμάνι της Νεράιδας του Βυθού, χθες αργά το απόγευμα το Ηλιακό Καράβι της λίμνης Πολυφύτου.
      Το Ηλιακό Καράβι αγοράσθηκε από τα μυστικά κονδύλια του Δήμου Σερβίων Βελβεντού, μετά από εντολή του Δημάρχου κ. Θανάση Κοσματόπουλο.
      Διαθέτει αίθουσες καφετεριών, ταβερνών, ζωντανής μουσικής και καζίνο.
      Είναι 672 θέσεων στο εσωτερικό του και 221 θέσεων στο κατάστρωμα για ηλιοθεραπεία.
      Το Ηλιακό Καράβι θα εκτελεί δύο δρομολόγια κάθε μέρα, το πρώτο στις 11:00 και το δεύτερο στις 18:00 και θα ξεκινά από την Νεράιδα του Βυθού, θα κάνει στάσεις μισής ώρας σε όλα τα λιμάνια των παραλίμνιων χωριών.
      Σε κάθε λιμάνι θα υπάρχει ξεναγός και εκθετήρια τοπικών προϊόντων.
      Η τελετή καθέλκυσης θα γίνει στις 4 το απόγευμα, παρουσία του Δημάρχου κ. Θανάση Κοσματόπουλου, οποίος θα δώσει το όνομα “Νεράιδα” στο Ηλιακό Καράβι.

     Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές – Καλό Πάσχα – τα όνειρά μας κάποτε να γίνουν πραγματικότητα.

Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράιδας